TOIMITUS

Arganöljy: käyttö ja hyödyt

Arganöljy on kasviöljy, joka on valmistettu piikkisen arganpuun (lat. Argania spinosa) hedelmistä. Sitä käytetään laajalti Lounais-Marokon perinteisessä keittiössä. Se sisältää runsaasti tokoferoleja, karoteenia ja välttämättömiä rasvahappoja, ja sitä käytetään myös kosmeettisiin tarkoituksiin, koska se on erinomainen antioksidantti ja sisältää lisäksi runsaasti iholle hyödyllisiä vitamiineja.

Tällä hetkellä arganöljy on yksi kalleimmista ja arvokkaimmista kosmetiikkateollisuudessa käytettävistä öljyistä.

Miten arganöljyä käytetään ja mitkä ovat sen hyödyt? Selaa galleriaa saadaksesi tietää.

freepik
Arganöljy: käyttö ja hyödyt
Arganöljy on kasviöljy, joka on valmistettu piikkisen arganpuun (lat. Argania spinosa) hedelmistä. Sitä käytetään laajalti Lounais-Marokon perinteisessä keittiössä. Se sisältää runsaasti tokoferoleja, karoteenia ja välttämättömiä rasvahappoja, ja sitä käytetään myös kosmeettisiin tarkoituksiin. Tällä hetkellä arganöljy on yksi kalleimmista ja arvokkaimmista kosmetiikkateollisuudessa käytetyistä öljyistä. Miten arganöljyä käytetään ja mitä hyötyä siitä on? Selaa galleriaa saadaksesi tietää.
freepik
Arganöljy: yksi kalleimmista öljyistä
Arganöljy on tällä hetkellä yksi kalleimmista ja arvokkaimmista kosmetiikkateollisuudessa käytetyistä öljyistä. Tämä johtuu siitä, että se kuuluu maailman harvinaisimpiin öljyihin. Se on kuitenkin hintansa arvoinen. Arganöljy on erinomainen antioksidantti, minkä lisäksi se sisältää runsaasti ihoystävällisiä vitamiineja.
freepik
Arganöljy on erittäin monipuolinen
Arganöljy auttaa pitämään ihon vahvana ja terveenä kaikkialla kehossa, ehkäisee venytysarpia ja kosteuttaa herkkää ihoa.
freepik
Miten valita puhdas arganöljy kosmeettiseen käyttöön?
Kun valitset puhdasta arganöljyä kosmeettiseen käyttöön, on tärkeää, että ainesosaluettelossa on vain yksi kohta: argania spinosa -ydinöljy.
freepik
Arganöljy käsien hoitoon
Muutama tippa pehmentää käsiä ja valmistelee kynnet manikyyriä varten.
freepik
Arganöljy hiustenhoitoon
Arganöljyä voidaan levittää hiuksiin, vain muutama tippa riittää tekemään siitä kiiltävän, pehmeän ja kevyen, vahvistamaan kuivia hiuksia.
freepik
Arganöljy kosteuttaa ihoa
Arganöljy sopii erinomaisesti herkän ihon kosteuttamiseen, sillä se auttaa lievittämään allergioista tai iho-ongelmista johtuvia tulehduksia ja kutinaa. Siksi ihotautilääkärit ja esteettiset lääkärit käyttävät ja suosittelevat sitä yhä useammin.
freepik
Arganöljyn varastointi
Puhdas, korkealaatuinen arganöljy ei tarvitse säilöntäaineita. Säilytä se viileässä ja kuivassa paikassa meripihkanvärisessä lasiastiassa, jotta sen ominaisuudet säilyvät.
Freepik
Miten tunnistaa laadukas arganöljy?
Paahtamattomien siementen puristamisesta saatu puhdas arganöljy imeytyy nopeasti iholle, kosteuttaa sitä ja tekee siitä pehmeän ja kimmoisan. Pakkauksessa on oltava pipetti, jotta tuotetta voidaan käyttää oikeaa, pientä määrä.
Informativa ai sensi della Direttiva 2009/136/CE: questo sito utilizza solo cookie tecnici necessari alla navigazione da parte dell'utente in assenza dei quali il sito non potrebbe funzionare correttamente.